Русия ще атакува зърнената инфраструктура и пристанищата на Украйна. За да

...
Русия ще атакува зърнената инфраструктура и пристанищата на Украйна. За да
Коментари Харесай

ISW: Русия ще атакува зърнената инфраструктура на Украйна. За да създаде усещане за неотложност

Русия ще нападна " зърнената инфраструктура " и пристанищата на Украйна. За да сътвори чувство за необходимост.

Това заяви " Институтът за проучване на войната ". Според специалистите руснаците се стремят да принудят Запада да направи отстъпки.

" Украйна прибира по-голямата част от реколтата си през юли-август и съветските удари по пристанищата и селскостопанската инфраструктура могат в допълнение да усложнят способността на Украйна да освободи място за ново зърно. Продължителните спирания на доставките на зърно от Украйна биха имали доста влияние и биха засилили чувството за необходимост, което Кремъл се надява да сътвори ", настояват анализаторите.

ISW също по този начин означи, че не е ясно по какъв начин Руската федерация има намерение да нанася удари по цивилни кораби в Черно море, само че Кремъл евентуално счита, че заканите му ще имат възпиращ резултат върху морската активност и ще сътвори условия, които ще наподобяват цялостна обсада на украинските пристанища, както при започване на войната.

В същото време ISW счита, че опитът за приемане на стопански отстъпки от Запада може да заплаши доставките на зърно за няколко страни, върху които Кремъл упражнява въздействие.

" Руските удари по украинската пристанищна и зърнена инфраструктура, както и военноморските дейности не престават да илюстрират, че Кремъл е подготвен да употребява военноморски сили и прецизни оръжия за решение на икономическите си проблеми, а не за воюване в Украйна ", акцентира институтът.
Съединени американски щати: Следим от близко дейностите на Руската федерация в Черно море
Съединените американски щати наблюдават от близко дейностите на Руската федерация в Черно море. Това съобщи координаторът на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби.

" Очевидно продължаваме да призоваваме Русия да се върне към " зърнената договорка " и ще следим доста деликатно по какъв начин те вземат решение да се държат в това отношение. Няма правни учредения за нахлуване против граждански транспортен съд, който отива в украинското пристанище за храна ", акцентира Кърби.

На 20 юли Русия и Украйна оповестиха, че ще считат за противников всички кораби, които плават към и влизат в черноморските пристанища на другата страна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР